Barevné krůtí stehýnko - dělená strava (zvířátka) recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 2 krůtí stehna
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej (2 lžíce)
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kvalitní tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- baby karotka
- hrášek
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- zázvor
- 1 cm másla
Postup Barevné krůtí stehýnko - dělená strava (zvířátka)
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehna opláchneme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, podlijeme asi 1 cm vody a vrazíme na chvíli do trouby.
V mističce si smícháme kečup, med, sojovku, hořčici, česnek a zázvor. Krůtu vyjmeme z trouby a mašlovačkou (nejlépe teflonovou) shora pořádně popatláme. Přikryjeme pokličkou, druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a pečeme půl hodiny (mezi tím můžeme shora ještě popatlat, případně přelít výpekem.
Když je třeba, ještě podlijeme vodou. Pak stehna otočíme, opět shora popatláme, přikryjeme a pečeme 15 minut. Sundáme pokličku, polijeme výpekem a dopečeme kůrku dozlatova. Časy jsou orientační, každý se musí řídit svým typem trouby, já mám klasickou plynovou, takže na nějaké experimenty s nastavováním teploty si můžu nechat zajít chuť.
Jako přílohu jsem zvolila baby karotku s hráškem – lehce podusit na másle, osolit, opepřit, dochutit trochou zázvoru a muškátového oříšku. Myslím, že dobré by bylo i s kapkou smetany, bohužel doma nebyla, tak mám alespoň dietnější verzi.