Barevná masová roláda s vaječno-sýrovou omeletou a domácí klobásou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 800 g vepřové kýty
- 1 lžčku hořčice dionské
- 1-2 domácí klobásy
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- olej
- kousek másla
- olej
- máslo
- 0.5 dl vody
- Omeleta:
- 4 vejce
- 1 menší cibule
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst strouhaného sýru (já měla goudu)
- 1 kapii
- sůl
- pepř
- olej
Postup Barevná masová roláda s vaječno-sýrovou omeletou a domácí klobásou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na drobné kostečky.
Nejprve uděláme omeletu: V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a sýrem. Na pánvi na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme rozšlehaná vajíčka, zamícháme, posypeme hráškem, kapií a necháme krátce zatuhnout. Pánev vložíme do rozehřáté trouby a doděláme. Je to jen chvilka.
Nachystané maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí, dáme omeletu, klobásy, pevně srolujeme a převážeme provázkem.
Na pánvi s olejem s kouskem másla roládu opečeme ze všech stran a přendáme do vymazaného a cibulí vystlaného pekáče a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 C°.
Pečeme 10-15 minut, troubu stáhneme na 110 C° a pečeme dále tak 1 hodinu, někdy je potřeba i déle. Pak vyzkoušíme a je-li již maso měkké, odstraníme alobal a dopečeme na barvu. Během pečení několikrát přelíváme výpekem.
Hotovou roládu přendáme na prkénko necháme chvíli odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme,
Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor, nebo i rýží. Já servírovala s marinovanými brambory. https://www.toprecepty.cz/recept/58088-pecene-marinovane-brambory-s-bylinkami/