Banánovo-čokoládový krém recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 větší zralé banány
1 pomeranč
asi 3 lžičky cukru
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané banány rozmixujeme na pyré, zůstanou-li menší kousíčky, vůbec to nevadí. Banánové pyré dáme do rendlíku, přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče.

  2. Rendlík začneme zahřívat, až se směs začne vařit, povaříme asi 2-3 minuty. Musíme stále dobře míchat, jinak se houstnoucí banánová směs připálí.

  3. Pak rendlík odstavíme z tepla a přisypeme čokoládu nalámanou na kostičky. Stále mícháme, až se čokoláda rozpustí a spojí s banány.

  4. Krém přendáme do skleniček a necháme vychladnout. Krém po vychladnutí hodně zhoustne.

  5. Hotový v uzavřených skleničkách vydrží asi 14 dní v chladničce. Z této dávky jsem měla 3 malé skleničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!