Banánovo-broskvový pudinkový řez recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
- 140 g polohrubé mouky
- 140 g hladké mouky
- 1 malinový pudink
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli při šlehání bílků
- 1 velká plechovka broskví (cca 800 g) - šťávu scedíme a doplníme do 1,5 l vodou nebo broskvovým džusem
- Světlý pudink:
- 2 vanilkové pudinky (používám jen Dr. Oetkera)
- 750 ml šťávy (z broskví)
- Tmavý pudink:
- 2 čokoládové pudinky (používám Dr. Oetkera)
- 750 ml šťávy (z broskví)
- kousek hořké čokolády
- Na dohotovení:
- 5 menších banánů
- šťáva z celého citronu
Postup Banánovo-broskvový pudinkový řez
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180 st., scedíme broskve a nakrájíme je na slabé plátky. Z bílků + špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky chvíli šleháme s cukrem, přidáme po částech olej a mléko a stále šleháme. Lehce zamícháme sníh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2/3 těsta vlijeme do plechu vytřeným tukem a vysypaným moukou (pečící papír raději nedávat, špatně se potom piškot krájí…) a do zbytku vmícháme malinový pudink a přidáme na plech. Můžeme špejlí ozdobně promíchat obě těsta.
Poklademe plátky broskví a pečeme asi 30-35 min. na 180 st. Piškot necháme vychladit.
Dáme vařit 750 ml šťávy na světlý pudink.
Mezitím všechny banány vidličkou rozmačkáme a zamícháme šťávu z citrónu a natřeme je na piškot (může být ještě teplý). Banánovou vrstvu zalijeme uvařeným, ještě horkým světlým pudinkem a dáme řádně vychladit.
Tmavý pudink nevaříme dopředu, musíme počkat, až světlá vrstva ztuhne.
Šťávu potom zahřejeme k varu, necháme v ní nejprve rozpustit čokoládu a potom klasicky uvaříme pudink, který ještě horký nalijeme na ztuhlý světlý pudink.