Banánové nanuky a čokoládovým vnitřkem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 balení banánového pudinku
- 0,5 l mléka
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g šlehačky v kelímku (smetana na šlehání nebo créme fraiche)
- 1 balení ztužovače šlehačky
- 1 balení pikaa
- cukr dle chuti (nejlépe dát do horkého pudinku, ať se pěkně rozpustí)
- (banány nebo rozpustná káva)
Postup Banánové nanuky a čokoládovým vnitřkem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink dle návodu na obalu, jen cukru dáme více. Doslova jej přesladíme. Další cukr už pak do směsi přidávat nebudeme. Můžeme dát i vanilkový cukr. Necháme vychladnout (můžeme dát hrnec do studené vody a průběžně míchat, ať vychladne rychleji).
Ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme tvaroh a vychladlý pudink. Myslím, že kdybychom přidali ještě zralé nakrájené banány, tak je to ještě lepší, ale nezkoušela jsem. Vše rozmixujeme.
Formy na nanuky po krajích můžeme ozdobit pikaem a naplníme banánovým krémem. Do plných forem dáme nakonec doprostřed pikao a zatlačíme špejlí nebo nanukovou tyčkou dolů, ať je podél celého středu a dáme zmrazit.
Po několika hodinách vytáhneme a formy namočíme do horké vody, ať jde nanuk lehce vyjmout.