Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
4 žloutky
1 Hera
1/2 prášku do pečiva
Dále:
6 banánů (lepší zralejší)
plnotučný tvaroh
250 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr
200 g čokoláda na vaření (nemusí být)
4 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme z uvedených surovin a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe na kolečka pokrájené banány pěkně vedle sebe.

  2. Tvaroh, smetanu a vanilkový cukr zlehka vyšleháme. Do této směsi vmícháme sníh z bílků.

  3. Celou směs naneseme rovnoměrně na banány. Kdo chce, může do směsi přidat nastrouhanou čokoládu.

  4. Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut (dozlatova).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!