Baguette italiano (bagety) recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 110 ml (g) vlažné vody
- lžička sladěnky nebo sladovitu
- 10 g droždí
- 140 g hladké mouky na omládek
- Dále
- 150 ml (g) vody
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 40 g olivového oleje
- vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více)
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky soli
Postup Baguette italiano (bagety)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).