Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 celá vejce
- 300 g krystalového cukru(dala jsem méně, tak 200 g, jinak je dost sladká...)
- 300 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 150 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- rozinky
- kandované ovoce
- ořechy
- čokoláda
- tuk + strouhanka(nebo kokos)na vytření a vysypání formy
Postup Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme.
Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladně promícháme, pak přidáme suroviny co jsme si promíchali s vanilkovým cukrem.
Nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 18O°C, když těsto vyskočí, přepneme na 160-165°C a pečeme celkem 45 minut. Horní část můžeme tak od poloviny pečení přikrýt pečícím papírem, aby se nám bábovka nespálila-záleží na troubě, každému peče jinak.