Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 celá vejce
300 g krystalového cukru(dala jsem méně, tak 200 g, jinak je dost sladká...)
300 g hladké mouky
250 ml vody
150 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
rozinky
kandované ovoce
ořechy
čokoláda
tuk + strouhanka(nebo kokos)na vytření a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme.

  2. Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladně promícháme, pak přidáme suroviny co jsme si promíchali s vanilkovým cukrem.

  3. Nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 18O°C, když těsto vyskočí, přepneme na 160-165°C a pečeme celkem 45 minut. Horní část můžeme tak od poloviny pečení přikrýt pečícím papírem, aby se nám bábovka nespálila-záleží na troubě, každému peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!