Babiččina roláda recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 6 vajec (sníh z bílků)
- 10,5 dkg moučkového cukru
- 7,5 dkg polohrubé mouky
- Krém:
- 1 šlehačka (33 %)
- 1 čokoláda na vaření Orion (100 g)
- Náplň:
- 2 banány
Postup Babiččina roláda
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku vlijeme šlehačku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a občas zamícháme, až se čokoláda rozpustí, nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice, pak ušleháme.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a dále šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do horké trouby a pečeme asi 5 minut, ještě horké srolujeme. Necháme vychladnout.
Roládu potřeme krémem a dáme do ní banán, stočíme a necháme ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.