Babiččina mrkvová buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 5 lžic oleje
- 5 lžic horké vody
- 250 g nastrouhané mrkve
- 250 g polohrubé mouky
- vrchovatá lžička prášku do pečiva
- čokoláda na vaření
Postup Babiččina mrkvová buchta
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Poté žloutky smícháme s moučkovým cukrem a s vanilkovými cukry.
Přidáme olej, vodu, mrkev, mouku a prášek do pečiva. Potom vyšleháme bílky, z kterých vznikne tuhý sníh. Poté sníh vmícháme do těsta.
Pečeme na 180°C a necháme vychladnout. Po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou.