Babiččin slaný závin recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- zbytky pečené kachny, kuřete nebo jiné drůbeže, též lze použít ovařenou slepici z polévky
- Na 1 závin:
- 2-3 brambory
- listové těsto
- kmín
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
Postup Babiččin slaný závin
Postup přípravy receptu
-
Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky.
Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme.
Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny, a nebo jak jsem psala ovařenou krátce upečenou slepici. Maso sundáme z kostí. Můžeme použít i kůži a chrupavky. Do jednoho závinu (150g listového těsta) dáme přibližně jednu porci masa. Což je u mě třeba čtvrtka kuřete. Maso naklademe na brambory.
Pak opatrně zavineme a dáme na plech. Potřeme žloutkem a posypee kmínem. Pečeme na 170°C asi 20-25 minut.