Babiččin domácí šormajzl recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 200 g červených fazolí
- 200 g velkých krup
- sůl
- pepř
- 3 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1/4 menšího celeru
- 200 g vepřových škvarků
- pažitka nebo jarní cibulka
Postup Babiččin domácí šormajzl
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v osolené vodě uvaříme doměkka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme do zlato hněda.
Přidáme zeleninu a orestujeme ji. Nakonec vmícháme připravené kroupy s fazolemi. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Vmícháme škvarky, prohřejeme a posypeme sekanou pažitkou.