Argentinská koňská roláda recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- plát koňského masa (možno nahradit hovězím)
- 1 velká červená paprika
- 100 g uzené slaniny
- 2 cibule
- 2 plátky tvrdého sýra (Královského sýra)
- Argentinské koření
- kremžská hořčice
- olej
- sůl
Postup Argentinská koňská roláda
Postup přípravy receptu
-
Z masa si uděláme větší plát na roládu, osolíme ho, mírně naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí a plníme: dáme plát sýra, uzenou slaninu, cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na polokolečka a navrch opět plát sýra. Maso stočíme do rolády a ovážeme nití.
Hotovou roládu dost silně posypeme Argentinským kořením dokola.
Do hrnce s hodně zahřátým olejem dáme roládu rychle opéct ze všech stran a až se maso zatáhne, přidáme druhou cibuli nakrájenou na drobno, osmažíme do sklovata, zalijeme vařící vodou a dusíme, dokud není maso měkké.
Když je třeba, doléváme stále vodou, osolíme a můžeme do omáčky ještě přidat koření, hotovou roládu si vyndáme na prkýnko, odtočíme niť a nakrájíme jí na plátky.
Na závěr v malém množství vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme(dala jsem instantní jíšku), necháme chvíli vařit-pak už servírujeme.