Arašídové sušenky s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- -125 g změklého másla
- -125 g arašídového másla
- -100 g cukru
- -100 g třtinového cukru
- -1 vejce
- -350 g hladké mouky
- -štipec soli
- Dokončení:
- -hořká čokoláda
- -nahrubo umleté arašídy
Postup Arašídové sušenky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Šlehačem utřeme máslo, arašídové máslo, cukr a třtinový cukr.
Přidáme vejce a dobře spojíme.
Přisypeme mouku, sůl a vytvoříme těsto, které rozdělíme na dvě stejné části.
Každou část těsta rozválíme samostatně mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle 0,5 cm a tu i se spodním archem pečícího papíru dáme na půl hodiny do mrazáku (tím si usnadníme vykrajování těsta a přenesení syrových sušenek na plech, nerozpadnou se nám mezi prsty).
Po půl hodině v mrazáku těsto vyndáme vykrojíme požadovaný tvar, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme opět do mrazáku i s plechem na 15 minut (to nám pomůže že sušenky si zachovají svůj tvar a neroztečou se při pečení). Takto postupujeme i se zbytkem těsta.
Po 15 minutách vyndáme sušenky z mrazáku a rovnou je dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi 10 minut.
Po upečení necháme vychladnout na plechu. Horké jsou křehké a mohly by se rozlámat.
Po vychladnutí okraje sušenek namáčíme v rozehřáté čokoládě a obalujeme v nahrubo umletých arašídách.
Necháme ztuhnout.