Arašídové cookies recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku (225 g) ztuženého tuku
- 1 hrnek (225 g) arašídového másla
- 1 hrnek (340 g) medu
- 2 vejce (lehce ušlehaná)
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 3 hrnky (375 g) hladké mouky
- 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
- 1 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru (na obalení)
Postup Arašídové cookies
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem ušleháme ztužený tuk, arašídové máslo a med dohladka, cca 3 minuty.
Přidáme vejce a vanilkový extrakt a dobře promícháme.
Ve velké míse smícháme mouku, 200 g cukru, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
Suché přísady postupně přidáváme do arašídové směsi a mícháme na nízkých otáčkách, dokud se řádně nespojí.
Z těsta formujeme koule, velikosti 2 PL, obalíme je v cukru a dáme je na připravené plechy (12 na jeden plech).
Pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut.
Po vyndání z trouby je necháme na plechu vychladnout cca 5 minut, potom je přeneseme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.