Angreštový clafoutis recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 25 g másla
- 350 g angreštu
- 125 g krystalového cukru
- Ta těsto:
- 125 ml mléka
- 125 ml smetany ke šlehání
- 4 vajíčka
- 60 g hladké mouky
- 100 g moučkový cukr
- 1/2 ČL vanilkového aroma
- špetka soli
Postup Angreštový clafoutis
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180°C, bez horkovzduchu.
Na těsto smícháme všechny ingredience. Prošleháme metlou, vznikne těsto podobné palačinkovému. Necháme odpočinout.
Angrešt umyjeme, rozkrojíme na polovičky. Dáme do menšího hrnce, spolu s máslem a cukrem. Přemícháme a vaříme cca 5 minut - angrešt změkne a pustí šťávu.
Do zapékací misky, formy, litinové pánve - kdo co má, nalijeme angrešt, včetně sirupu. Přes lžíci pak opatrně nalijeme těsto. Vrch můžeme posypat krystalovým cukrem, tak 2 PL.
Pečeme cca 40 minut. Když začne povrch karamelizovat, máme hotovo. Pro jistotu zkusíme špejlí. Mírné připálení nevadí.