Anglická polévka z červené čočky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 cibule jemně nasekané
- 2 kousky řapíkatého celeru (oloupané a jemně nasekané)
- 2 mrkve (jemně nakrájené)
- 2 stroužky česneku (rozdrcené)
- 2 kávové lžičky kari koření
- 150 g červené čočky
- 1.4 litru zeleninového vývaru (3 kostky zeleninového bujónu v 1,5l horké vody jsou ok)
- 120 ml rajčatové šťávy (nebo plechovka drcených rajčat)
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Anglická polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev.
Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá.
Přidejte česnek a kari koření a vařte, míchejte další 1 minutu. Potom přidejte čočku, vývar a rajčatovou šťávu.
Přiveďte k varu, a pomalu vařte zakryté dalších 25 minut nebo až je zelenina měkká.
Dochuťte solí a pepřem, servírujte horké. Můžete přidat i lžíci jogurtu a čerstvý chleba.