Anglická polévka z červené čočky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 polévková lžíce olivového oleje
2 cibule jemně nasekané
2 kousky řapíkatého celeru (oloupané a jemně nasekané)
2 mrkve (jemně nakrájené)
2 stroužky česneku (rozdrcené)
2 kávové lžičky kari koření
150 g červené čočky
1.4 litru zeleninového vývaru (3 kostky zeleninového bujónu v 1,5l horké vody jsou ok)
120 ml rajčatové šťávy (nebo plechovka drcených rajčat)
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev.

  2. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá.

  3. Přidejte česnek a kari koření a vařte, míchejte další 1 minutu. Potom přidejte čočku, vývar a rajčatovou šťávu.

  4. Přiveďte k varu, a pomalu vařte zakryté dalších 25 minut nebo až je zelenina měkká.

  5. Dochuťte solí a pepřem, servírujte horké. Můžete přidat i lžíci jogurtu a čerstvý chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!