Ananasové řezy s mascarpone recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 5 ČL kakaa
- 2 ČL rumu
- Krém:
- 500 g mascarpone (pomazánkové máslo)
- 250 g tvarohu (vanička)
- 250 g smetany (min. 30%)
- 2 ks vanilkového cukru
- 1 ks želatinového ztužovače
- 100 ml vlažné vody
- 1 plechovka ananasového kompotu
- dortové želé žluté (Dr.Oetker)
Postup Ananasové řezy s mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce.
Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a opatrně vmícháme. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme.
Plech v 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.
Mascarpone, tvaroh a vanilkový cukr smícháme, přimícháme smetanu.
Z ananasového kompotu odlijeme přes síto 250 ml a odložíme na želé.
Zbytek kompotu rozmixujeme a přelijeme přes síto do krému.
Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, přidáme do krému a vše důkladně promícháme.
Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na hodinu ztuhnout.
Dortové želé uvaříme podle návodu a nalijeme na ztuhlý krém.