Amarant po středomořsku recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

2 stroužky česneku
10 černých oliv
6-8 sušených rajčat
1 cuketa
150 g zelených fazolek
1 hrnek amarantu
2 hrnky vody
1 lžička sušené bazalky
1 lžička oregana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje ze sušených rajčat krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek.

  2. Vsypeme suchý amarant a 1-2 minuty ho za stálého míchání opražíme. Zalijeme vodou, přidáme zelené fazolky, na kostičky nakrájenou cuketu, přepůlené olivy a drobně pokrájená sušená rajčata. Ochutíme bazalkou a oreganem, přiklopíme pokličkou a od doby varu vaříme 20 minut.

  3. Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!