Amarant po středomořsku recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 stroužky česneku
- 10 černých oliv
- 6-8 sušených rajčat
- 1 cuketa
- 150 g zelených fazolek
- 1 hrnek amarantu
- 2 hrnky vody
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička oregana
- sůl
- pepř
Postup Amarant po středomořsku
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje ze sušených rajčat krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek.
Vsypeme suchý amarant a 1-2 minuty ho za stálého míchání opražíme. Zalijeme vodou, přidáme zelené fazolky, na kostičky nakrájenou cuketu, přepůlené olivy a drobně pokrájená sušená rajčata. Ochutíme bazalkou a oreganem, přiklopíme pokličkou a od doby varu vaříme 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.