Adžiková kuřecí stehna recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehna
Adžika koření
bylinkové grilovací koření
plátek másla na zjemnění šťávy
1 lžíce Sosenfixu(podobné jíšce)
sůl
250 ml kuřecího vývaru (může být z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna si omyjeme, vysušíme, dáme do pekáče, který potřeme olejem. Stehna osolíme, vydatně posypeme Adžikou a mírně bylinkovým grilovacím kořením, podlijeme malým množstvím vývaru, který jsme si předem uvařili.

  2. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 70 minut. Po dobu pečení poléváme stehna vypečenou šťávou a podléváme po malém množství vývaru.

  3. Zatím si do zbylého vývaru rozmícháme Sosenfix a po 45 minutách vylijeme na stehna v pekáči, alobal sundáme a stehna dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!